FAQ
Veel gestelde vragen??

Hoe kan ik via Altijd Wonen een huurwoning huren?


Indien u geïnteresseerd bent in woning kunt u zich via onze website www.altijdwonen.nl aanmelden of inschrijven voor €19,95. U kunt dan ons actuele woningaanbod bekijken en zelf bezichtigingen plannen. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken..

U kunt via onze website reageren op de woning van uw voorkeur, alle specificaties van de woning bekijken en een bezichtiging inplannen. Wij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak te maken.

Wij hanteren geen wachtlijst. U kunt de woningen bezichtigen die u wilt en de eigenaar van de woning beslist wie de woning toewezen krijgt.

Bezichtiging zijn geheel vrijblijvend. Indien u de woning wilt huren kunt u na de bezichtiging uw gegevens achterlaten doormiddel van het invullen van een intentieverklaring. De verhuurder beslist wie de woning krijgt toegewezen.

Indien u de woning krijgt toegewezen zijn de kosten als volgt;

- Afhankelijk van de woning maar in de meeste gevallen 1 maand huur
- Borg (evenveel als 1 maand huur)
- Bemiddelingskosten Altijd Wonen (evenveel als 1 maand huur)
- BTW 21% (wordt alleen berekend over de bemiddelingskosten)

Indien wij een opdracht hebben van de verhuurder betaald u geen courtage!


Wat is het verschil tussen aanmelden en inschrijven bij Altijd Wonen?


Wilt u in het actuele bestand met huurwoningen van Altijd Wonen zoeken moet eerst een account aanmaken. Heeft dan de keuze om u aan te melden of in te schrijven.

Aanmelden bij Altijd Wonen: Dit houdt in dat u met uw account in het actuele aanbod kunt zoeken en alle noodzakelijke gegevens kunt bekijken. Echter is het niet mogelijk om bezichtigingen in te plannen of in aanmerking komen voor een huurwoning. Mocht u op een later tijdstip besluiten dat u gebruik wilt maken van onze diensten kunt u de aanmelding omzetten in een inschrijving.

Inschrijven bij Altijd Wonen: Dit houdt in dat u buiten het zoeken in het actuele aanbod van Altijd Wonen ook afspraken kunt inplannen en eventueel in aanmerking kan komen voor een huurwoning.

Waarom dit onderscheidt: Omdat woningzoekende dezer dagen op kosten worden gejaagd daar ze op iedere woningsite inschrijfkosten moeten betalen, zonder dat zij weten of er een actueel aanbod is. Om mensen in eerste instantie niet op kosten te jagen kunnen zij kosteloos in ons bestand zoeken. Echter zodra zij besluiten gebruik te willen maken van onze diensten kunnen zij er voor kiezen zich in te schrijven.


Een afspraak inplannen via www.AltijdWonen.nl:


Indien u via onze website heeft gereageerd op een woning is dit nog geen definitieve afspraak. Wij moeten eerst met de verhuurder contact opnemen om een bezichtiging moment in te plannen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met uw voorkeuren.

Wij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak te maken.